Historien

Svendborg Fritidsteater blev stiftet i april 1977 af Marianne Kjær, teatertekniker Lars Bo Jørgensen, Bo Nielsen og komponist Kirsten Lockhardt med det henseende at lade professionelle kræfter og amatører dele scenen om et fælles projekt. I mange år opførte Svendborg Fritidsteater både sommer- og juleforestillinger, men i de senere år har juleforestillinger med interaktion med publikum inspireret af den engelske pantomime være teatrets flagskib. Derudover udfordres teatrets unge talenter med det dramatiske selskab i form af fortællergruppen ved jernaldermarked om vikingetiden, Shakespearegruppen, pop-up shows via Holberggruppen, ”Den lille opera” , skillingsviser og lokalhistoriske forestillinger. Svendborg Fritidsteater har således i samarbejde med Svendborg Fattiggård fortalt om stedets skæbner og liv og i samarbejde med Assistent Kirkegården i perioden 2003 til 2021 fortæller om ”Livet, der var engang”. I 2019 fremføres forestillingen ” Da Svendborg blev moderne” i samarbejde med foreningen by og land.

Svendborg Fritidsteater skaber en legeplads for børn, unge, voksne og seniorer i form af dets arrangementer. Svendborg Fritidsteater er en institution bestående af frivillige af alle aldre, hvor børn og unges position har lige fra starten været fasttømret del af fritidsteatres arrangementer. Unge talenter deltager som spillere, solister, musikere, instruktører, manuskriptforfattere og koreografer. Dette manifesterede sig blandt andet i oprettelsen af Svendborg Børne og Ungdoms Teater i 1979, hvilket i 1994 blev til en selvstændig forening.

I 2011 skabte Marianne Kjær Seniorscenen, en forening for teater og kultur interesserede svendborgensere på 50 år+. Seniorscenen har sin egen bestyrelse og egne produktioner. Seniorscenens medlemmer deltager i fritidsteatrets arrangementer efter lyst. Svendborg Fritidsteater er i dag en selvejende institution, et familieteater, som bliver drevet helt og holdent af engagementet hos frivillige medvirkende.

Copyright 2019 - Svendborg FritidsTeater